Uçak ve Uzay Mühendisliği Kulübü

Uçak ve Uzay Mühendisliği Öğrenci Topluluğu, Samsun Üniversitesi Rektörlüğü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak 2018 yılında kurulmuştur. Geçmişi Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı 2015 yılında kurulan Uçak ve Uzay Mühendisliği Kulübüne (UUMK) dayanan bu topluluk, Üniversitemizin ilk öğrenci topluluklarından biridir. Havacılık, uzay mühendisliği ve teknolojileri alanlarında teknik ve sosyal aktiviteler düzenleyerek, projeler uygulayarak ve öğrenci-sektör arasındaki bağı kuvvetlendirerek faaliyet göstermektedir. Topluluk, lisans ve lisansüstü öğrencilerden oluşan 100 kişinin üzerinde aktif üyeye sahiptir.

2015 senesinden beri, ulusal ve uluslararası seviyede (Avrupa Havacılık ve Uzay Mühendisliği Öğrencileri Birliği, EUROAVIA) gibi her yıl düzenlediği çok sayıda zengin etkinliklerle Uçak ve Uzay Mühendisliği Öğrenci Topluluğu, Samsun Üniversitesinin en aktif havacılık toplulukları arasındadır.

Bu etkinlikler arasında uzman konuşmacılarla gerçekleştirilen seminerler, atölye çalışmaları, teknik geziler (TUSAŞ, Aselsan, Havelsan, Roketsan, Sampa vb) ve ulusal/uluslararası organizasyonlara katılımları bulunmaktadır. Ayrıca, öğrencilerin akademik gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla teknik projeler/eğitimler (Model roket, İHA vb) de yürütülmektedir. Bu çalışmalar sayesinde, öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dökerek deneyim kazanmalarını ve sektöre yönelik problemlere çözüm üretmelerini amaçlamaktadır. Ayrıca, topluluğun üyeleri 2017 yılından beri çok sayıda ulusal ve uluslararası havacılık ve uzay konularında yarışmalara (UAV İnternational Tübitak, IREC, NASA Space Apps Challenge, Teknofest vb) katılmış ve çok sayıda ödül kazanmıştır.

Uçak ve Uzay Mühendisliği Öğrenci Topluluğu (UUMK), havacılık ve uzay endüstrisinin geleceğine yönelik katkılarını sürdürmek ve öğrencilerin alanlarıyla ilgili tutkularını ve bilgilerini artırmak adına kararlılıkla çalışmaya devam etmektedir.

Instagram

Linkedin

Öğrenci Destek Hattı