STJ100-STJ200

Anasayfa » STJ100-STJ200

STAJ İŞLEMLERİ

1-) Staj Grupları ve İçeriği

1.1-) Staj Grupları

Havacılık ve Uzay Mühendisliği öğrencileri konuları, süreleri aşağıda belirtilen stajları yaparlar. Staj Fakültenin göstereceği veya öğrencinin bulduğu, bölüm staj komisyonu tarafından uygun bulunan, işyerlerinde yapılır.

STJ100 : İmalat Stajı (20 iş günü)

STJ100 İçeriği: İmalat teknikleri (talaşlı imalat, tesviye sıcak-soğuk şekil verme, kaynak ve kompozit malzeme imalatı) ve mamul montajı. 

Staj Yerleri: Staj konularında belirtilen imalat yöntemlerinin kullanıldığı ve mamul montajının yapıldığı bütün iş yerleri. Bu alanda iş yapan çalışma alanlarında en az 1 mühendisin bulunuyor olması gerekir. Mühendisin olmadığı ancak talaşlı imalat yapılan küçük ölçekli alanlara   STAJ BAŞVURUSU YAPILAMAZ. 

STJ200: Hava-Uzay Sistemleri Stajı (20 iş günü)

STJ200 İçeriği:

  • Hava-uzay sistemlerinin tasarım, üretim, kontrol, bakımına yönelik çalışmalar,
  • Veya havacılık-uzay, savunma ve yakın mühendislik alanlarındaki kurum veya kuruluşların araştırma geliştirme bölümlerinde çalışılan ve Bölüm Staj Komisyonu’nca (BSK) tarafından uygun görülen konular.

Staj Yerleri: Hava ve uzay araçları ve sistemleri imal eden veya bu araçların modifikasyon, bakım, ve onarım faaliyetlerini yapan bütün şirketler, savunma sanayii şirketleri, kurum ve kuruluşların Ar-Ge bölümleri.

1.2-) Sektör ve Firmalar

  • Sektöre göre işletmede olan firmalara erişeceğiniz organize sanayi bölgelerinin ilgili web adreslerine ulaşabilir ve ilgili WEB sayfaları içeriğinde yer alan firmalara erişim sağlayabilirsiniz.  Burada faaliyette olması durumuna göre İL bazında inceleme yapabilirsiniz. https://osbuk.org/view/osb/osbliste.php  ( organize sanayi bölgelerinin WEB siteleri içerinde yer alan firmalar örnektir. Bunların dışında şartları sağlayan İL/İLÇE organize sanayi bölgelerinde yer alan bütün firmalara da staj başvurusu yapabilirsiniz.)

*STJ100 örnek firmalar

*STJ200 örnek firmalar 

2-) Staja Başlamadan Önce Yapılması Gereken İşlemler

Staj başvuru formu şu şekilde hazırlanır.
1-) Öğrenci kendisine ait bilgileri doldurur. Öğrencinin staj başvuru formunda tarih ve imzası olacaktır. Bu tarih, staj başlama ve bitiş tarihinden önce olacak beyan tarihidir.
2-) Staj başvuru formunu taratarak staj yapacağı firmaya gönderir, firma ilgili yerleri doldurup öğrenciye geri gönderir (tarama doküman olacağı için ıslak imza olmak zorunda değil ancak firmanın kaşe ve paraf imzası olmalıdır).
3-) Öğrenci staj başvuru formunu .pdf uzantısında fakülteye ilgili form üzerinden gönderir. Staj başvuru formunuzu danışmanınıza gönderirken okul e-mail adresiniz ile eriştiğiniz form linki üzerinden iletiniz. https://forms.gle/Z7kr4ujovjZQV2rWA  (!!NOT!!: Tarayıcı üzerinde öğrenci mailiniz açık iken ilgili forma erişebilirsiniz.)

4-) Öğrenci staj uygunluğu bilgisini gönderim yaptığı tarih ve zamana göre kontrol eder. STAJ UYGUNLUĞUNU BURADAN TAKİP EDİNİZ. Staj yeri danışman tarafından uygun bulunmaz ise yeni başvuru yapmalıdır.
5-) Staja başlandığında, staj başvuru formunun orijinali, tekrar öğrenci ve staj yapılan kurum tarafından doldurarak (ıslak imzalı) okula posta ile gönderilir.

Danışmanı tarafından “STAJ UYGUNLUĞU” olumlu kabul edilen öğrencilerin aşağıda belirtilen evraklarını fakülteye teslim etmeleri gerekmektedir. Staj evraklarının takibini öğrenci kendisi yapacaktır. 

Staj yapacak olan öğrencilerin, staj başlamadan önce, SGK sigorta işlemlerinin yapılması ve cezai işlem uygulanmaması için, staja başlama tarihinden en geç 1 (bir) hafta öncesinde, aşağıda listelenen evrakı Fakültemize elden veya aşağıda verilen adrese posta ile ulaştırmaları gerekmektedir:

(Evrak bilgisi/ posta ile gönderim husunsunda [email protected] e-mail adresi üzerinden iletişim kurunuz.)

Evrak işlemlerinin, hatasız ve eksiksiz yapmak öğrencinin sorumluluğundadır. Zamanında Dekanlığa teslim edilmeyen belgelerin sorumluluğu, öğrenciye ait olup, geciken başvurular işleme alınamayacak ve talep edilen tarihlerde staj yapılamayacaktır.

Posta Adresi: Samsun Üniversitesi,  Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Ballıca Kampüsü,
55420 Ondokuzmayıs/Samsun

3-) Staj Belgeleri

 4-) Stajda Yapılacak İşlemler

Stajda yapılan çalışmalar, edinimler, öğrenilenler ve ilgili uygulamalar, staj defter şablonuna uygun olarak yazılması ve yerleştirilmesi gerekmektedir.

Stajın sonunda, staj belgeleri bölümünde bulunan Değerlendirme Formu ve Staj Dersi Devam Takip Formu ilgili staj yetkilisi tarafından kaşe/imzalı doldurulacak ve Fakülteye posta ile gönderilecektir. Staj evraklarının takibini öğrenci bizzat kendisi yapacaktır.

5-) Staj Sonrası Yapılacak İşlemler

Stajınızın bitiminden hemen sonra, staj defterinizin .PDF dokümanını göndereceğiniz linke okul e-mail adresiniz üzerinden erişim sağlayınız. https://forms.gle/qyxreGHTfgD2UDNs8 (.PDF içeriğinde kaşe imza gerekli değildir.) (!!NOT!!: Tarayıcı üzerinde öğrenci mailiniz açık iken ilgili forma erişebilirsiniz). Her iki stajın yapılması durumunda ayrı ayrı form içeriği doldurulacaktır.

Staj bittikten sonra, staj defteri Fakülte Öğrenci İşlerine elden veya posta ile en geç yeni öğretim döneminin ilk haftası içinde teslim edilecektir. Staj evraklarının takibini öğrenci kendisi yapacaktır. Burada istenen evrakların çıktı halinde teslim edilmesi gerekmektedir. Staj belgeleri içerikleri kaşe imzalı olmalıdır. 

 

Öğrenci Destek Hattı